Multiculturele modeshow

Multiculturele modeshow

Stichting Al Masar heeft een Multiculturele Modeshows georganiseerd van uit drie verschillende culturen: Irakese, Turkse en Marokkaanse Modeshow.

 

Marokkaanse Modeshow

Er waren modellen van modeshows aanwezig; ze hebben verschillende kleding uit verschillende omgeving van Marokko laten zien; immers ieder gebied heeft eigen traditie wat betreft kleding; mensen hebben genoten van verschillende kleuren en vormen van kleding.

Turkse Modeshow
Turkse cultuur is een rijk cultuur omdat Turkije heel grote land is waar verschillende culturele groepen naast elkaar wonen; de vrouwen hebben allerlei soorten kleding laten zien en uitgelegd op welke gelegenheden worden de kleding gedragen en door welke groeperingen deze kleding wordt gedragen.

Irakese Modeshow
We weten dat de Irakese gemeenschap in Nederland gegroeid is. Sinds de Golfoorlog zijn Irakezen massaal naar Nederland gevlucht. Er wordt weinig georganiseerd voor deze doelgroep; daarom hebben we de initiatieven genomen om de aandacht te geven aan de Irakese doelgroepvrouwen om deel te nemen aan de Multiculturele Modeshow en te gelijktijdig gelegenheid creëren voor de Irakese vrouwen om de bijeenkomst bij te wonen en te genieten van eigen cultuur en traditie door middel van traditionele Irakese kleding te presenteren samen met de Irakese Muziek.

Irakese dansgroep
Na afloop van de Irakezen Modeshow werd het publiek verrast door een Irakese dansgroep die theater met Irakese muziek combineerde. Het theater ging over liefde en traditie in Basra.

Daarna ging de groep dansen met Irakese muziek; veel vrouwen werden enthousiast en gemotiveerd om te bewegen op het ritme van de muziek; veel vrouwen werden emotioneel en de tranen waren zichtbaar op hun gezichten. Ze hebben een herinnering aan hun cultuur en traditie toen ze nog in Irak leefden zonder oorlogen.

Het bestuur en vrijwilligers van de organisatie Al Masar heeft een compliment en denkbaarheid gekregen van de Irakezen mensen en ook van anderen culturele groepen omdat wij aandacht hebben gegeven aan hun cultuur en tradities tijdens de bijeenkomst.