Schildercursus voor kids

Schildercursus voor kids

Stichting Al Masar heeft vanaf 1 september 2011 tot met eind december 2011 schildercursussen georganiseerd voor kinderen uit het stadsdeel Escamp.

Het bestuur en vrijwilligers van de organisatie Al Masar hebben hard gewerkt om het project met een succes af te ronden en met positieve effecten te hebben op de kinderen die deelgenomen hebben aan de activiteiten en de participatie van hun ouders te vergroten.

Meer dan 20 kinderen hebben deelgenomen aan schildercursussen, deze kinderen komen uit Escamp, kinderen uit verschillende nationaliteiten, Marokkaanse, Turkse, Surinaamse, Irakese en Egyptische kinderen…

Iedere bijeenkomst worden de kinderen gebracht door hun ouders, meeste ouders waren de moeders, de moeders komen bij elkaar in de aparte gereserveerd ruimt om gezellig met elkaar in discussie te gaan en over verschillende onderwerpen en te gelijkertijd kennis en ervaringen met elkaar uitwisselen; ze hebben het met elkaar gehad over de ontwikkeling en opvoeding van de kinderen.

Al Masar verzorgde met succes vele schildercursussen voor de kinderen van 6 tot 10 jaar. In 12 sessies van vier uren (inclusief voorbereiding en opruiming) wordt de kunst van het schilderen geleerd. De cursussen worden gegeven in het ruime en sfeervolle atelier. De cursusgroep bestaat uit maximaal 14 personen, dus elke cursist krijgt alle aandacht. De cursus is gratis. De cursus wordt op individueel niveau gegeven, waardoor iedereen tijdens een lopende cursus kan instromen en er nooit sprake is van een achterstand of gemiste lessen. Alle cursisten kunnen zich dus in hun eigen tempo de schilderkunst eigen maken. Vaak wordt er tijdens een les een groepsopdracht georganiseerd.