Sportactiviteit Jong & Oud

Sportactiviteit Jong & Oud

Effecten van sport activiteiten op de doelgroepen:

Uit onze ervaringen met de doelgroep jongeren en ouderen komt naar voren dat zij veel van voetbal houden en dat blijkt uit de activiteiten die we georganiseerd hebben op iedere zondag.

Sport is een goed middel om de jongeren met elkaar in een team te laten samenwerken, jongeren mengen met verschillende groepen om met respect voor een ander een spel te spelen.

Met begeleiding die bij de minste fout in kan grijpen en de jongeren op hun gedrag aanspreken waarbij normen en waarden worden bijgebracht.

De invloed van ouderen op de jongeren is groot en effectief en dat hebben we gemerkt na afloop van de sportactiviteiten van ieder zondag waarbij een discussie plaats vindt tussen jongeren en ouderen. Jongeren luisteren naar advies en ervaringen van ouderen, dat geeft extra motivatie en stimulatie om te werken aan het corrigeren van hun gedrag.

Om de motivatie van jongeren te vergroten hebben we een bekende voetballer Ali Boussaboun uitgenodigd om paar keer samen met jongeren te spelen en jongeren te activeren en te stimuleren om samen te kunnen werken met anderen en leren luisteren naar anderen. Ali Boussaboun heeft een grote rol gespeeld wat betreft een positieve effect te hebben op de jongeren en zijn ervaring heeft gedeeld met de jongeren hoe heeft zijn carrière bereikt een hoe hij ontwikkeld is om een beroemde speler te worden, want hij speelde ook in het elftal van Marokko en in de Nederlandse competitie.